sâmbătă, 7 august 2010

Vrem sa fim mintiti ?

Iata o intrebare fara rost , la prima vedere. Stiu foarte bine ca nu voim sa fim mintiti , dar viata si firea omului sunt atat de curioase si atat de inconsecvente ...

: Doamna Elvira , sedusa si abandonata , ii reproseaza lui Don Juan al ei , nestatornicia si nu doar atat , dar si lipsa de tact , cu care aceste incearca sa se : retraga" din viata ei !

Daca am socoti din spatele scenelor de dragoste , atat de familiare multora , nu ne-ar fi imposibil sa descifram gustul amar al unor ulterioare marturisi . Cand dragostea se stinge , unii din noi preferam adevarul , oricat de dureros ar fi , iar altii prefera dulce amagire , siragul de minciuni !
Dar sa nu vorbim despre dragoste . Sau sa vorbim , totusi , inca putin. Iluzia pe care nu dorim sa o sfaramam, pe care ne-o cultivam chiar , cersind o minciuna , este si ea de moment ! Avem nevoie de aceasta iluzie , cum spuneam , ca sa credem ca nu noi am pierdut , ca sa credem ca nu noi suntem cei " eliminati " , ca nu am devenit de prisos unei persoane in care stim ca am crezut.
Daca iluzia a disparut , sa nu facem din asta o tragedie. Nu , nu recomand nepasarea sau indiferenta , ci rezistenta , DEMNITATEA ! In numele acelui optimism regenerator ce ne e specific.Dragoste este cel mai ales sentiment si tocmai de aceea nu s e cerseste.Nu se intretine cu minciuna - ( DACA E DRAGOSTE ) . As inclina sa cred ca dragostea ...

e cu atat mai frumoasa cu cat se bazeaza pe adevar ! In urma unei astfel de "dragoste" cu minciuni nu are nimeni dreptul sa suspine. Pentru ce ?
Vrem sa fim mintiti in dragoste ? Poate ca da , poate ca nu. Sa nu uiitam ca minciuna ofera drept la minciuna , adevarut drept la adevar , respecetul drept la respect . Cineva spunea : " DACA AS PUTEA TRAI IN VIATA MEA , CEL PUTIN O ZI DE DRAGOSTE FARA MINCIUNA , AS PREFERA ACEA DRAGOSTE MAREATA DE O ZI ! "

[...]

Persoane interesate