miercuri, 25 august 2010

Despre cocalari si limbajul lor :

Aseara ma uitam la un film. Si filmul era cu subtitrare. Si la subtitrare se mai strecurau cate un “y” in coada la “mersy” sau cate un “k” la oki. Sunt peste tot ma nene, cocalarii si al lor limbaj messengeresc. E ca si cum acum au descoperit litere noi din alfabet si le ultra uzeaza pentru ca sunt extrem de “kool” si de “frumi”. :|

O a doua categorie de cocalari cu limbaj sunt cocalarii introvertiti (copyright @ Surdu). Ei sunt cocalari, au o vaga banuiala ca sunt cocalari, dar sunt in denial. Ei scriu ok, mai scapa cate un “k” de lene, dar intotdeauna doar daca inlocuieste pe “che, chi”, si scriu cu cratima. Peste tot. Pe unde vrei, pe unde nu vrei, dupa cateva reguli simple:

1. Tot ce se termina in “o” e obligatoriu cu cratima: frumoas-o, printes-o, special-o.

2. Toate cuvintele din 2 pana la 4 litere, care leaga cuvintele alea mai lungi, care denumesc lucruri sau fac lucruri, sunt si ele cu cratima: m-a duc aksa, i-ti place filmu?

3. Exceptii: cuvantul ma-ta, face exceptie de la cele doua reguli, fiind un cuvant din 4 litere, doua silabe, doua vocale si doua consoane. Insa fiind el un cuvant atat de uzual, nu este considerat demn de cratima, fiind scris simplu “mata” (aici se inscriu si derivatele “mati” si “masa”)

La cocalarii introvertiti se mai pot repera doua particularitati, care trebuie tratae separat, dupa cum urmeaza:

1. î din i si î din a. Sunt una si aceeasi treaba. Deci daca se inlocuieste, se inlocuieste peste tot: ansami, anca, a hotara, ancantat (la asta am cazut sub tastatura), ca asa a zis Academia Romana, sa se inlocuiasca.

2. i si dublu i. Simplu, regula de baza este ca al doilea i nu exista, nicicum, nicicand: " fi atent, sti unde am fost?, mai vi? "

SI acum, adevarata chintesenta, din cele doua categorii comasate, se naste mega cocalarul, a carui traducere (nu stiu cum sa scot italicul asta de la scris, sa-mi bag picioru’n el, ce ma seaca) fonetica a textului ar arata cam asa:





" Ke e m-ay tryst este k uny kokalary are si bloage are shy syt-uri, are shy parery. Shy k day peste ele kyar dak vrey, kyar dak nu, kyar dak evytzy shy t-e pazeshty. Yar key i-n kuza duk o exystentza lypsyta d-e batay de kp pt k toata bataya lor e la myne in kp knd ankerk de juma d ora s-a scryu akeste randury. An poola mea, voua n-u v-a e greu s-a scryety asha? Nuj cum d-e nu v-a e, k yo ziki ks retardata ! "






Later edit: Mi-am dat seama ca am o obsesie cu cuvantul " cocalar " .
Sorry!! :D

Cateva caracterizari ale speciei umane !


Retardatul de liceu (infantilio retardus) E prezent in zona scolilor si liceelor, folosind orice prilej de a se da in mod grosolan in spectacol , fatza de cele cateva fiintze , femele sau masculi , de acelasi nivel intelectual in compania carora se afla. Zbiara cat il tine gura , striga ceva obscen ce poate fi auzit la cateva strazi distanta, ciupeste cate o colega (pitzipoanca absolventa sau doar aspiranta) de fund dandu-i acesteia prilejul sa tzipe la fel de tare , face un zgomot monstru de ca si cand ar fi singur in cartier, avand ca mesaj ascuns ca il doare undeva ca deranjeaza. Mananca semintze , sta la scara blocului , facand glume proaste pe seama trecatorilor sau a fetelor care vor sa intre in scara blocului. Nu se simte sa se ridice de pe scara , (desi e constient ca blocheaza trecerea) cand locatarii vor sa intre in bloc si trebuie sa-l ocoleasca . Creeaza imaginea generala de copil uitat de parinti in bucatarie , dupa nastere , pana la varsta majoratului. :D DJ-ul de tramvai Este cocalarul obisnuit : cu blugi desenati Dolce Cabanna , addidasi negrii luciosi. Acest cocalar , trece prin revista toate piesele tip manea pe care le are in telefon. Pozitia care o adopta cand sta pe scaun in tranvai este de tip ... canapea ! :D

Persoane interesate